تامین مالی و فاینانس
Financing
شناسایی نگرانی سرمایه گذاران , تجار و کارآفرینان
با ما مشورت کنید و از بهترین خدمات مالی و بانکی در سطح ملی و بین المللی بهره مند شوید

یکی از روشهای تأمین هزینههای اجرایی و انجام پروژههای عمرانی و زیربنایی ، تأمین مالی خارجی است. تأمین مالی، در اصطلاح بـه پروسه تمرکز منابع مالی به سرمایه به صورت میانمدت و بلندمدت اطلاق میگردد. به عبارت دیگر در صورتی که مصرفکنندهها، بنگاههای تولیدی و تجاری و دولتها با توجه به منابع مالی موجود و در دسترس نتوانند بـه اهداف خود برسند و یا توانایی پرداخت بدهی را نداشته باشند، میبایست از طرق مختلفی، منابع مالی را که برای عملیات خود نیاز دارند را تهیه نمایند. فرایند و روشی که عاملان اقتصادی برای تأمین و منابع مالی مورد نیاز خود به کار میبرند، فاینانس (تامین مالی) نامیده میشود،به طور کلی می توان گفت،قرارداد فاینانس یکی از روشهای متداول تأمین مالی برای اجرای طرحها و پروژهها است که طی آن امکان استفاده از منابع داخلی، دریافت و استفاده از وام ارزی از منابع خارجی فراهم میشود.
قراردادهای فاینانس بدین مفهوم هستند که یک بانک یا موسسه تجاری خارجی، وامی را به منظور عملیات معینی به کشور و یا شرکت مشخصی پرداخت کرده و در واقع کنترلی روی هزینه کردن آن ندارد و لذا تعهدی نیز برای به ثمر نشستن طرح نداشته و در سررسیدهای تعیین شدهای اصل وفرع آن را از طرف قرارداد و یا بانک تضمینکننده قرارداد دریافت میکند .فاینانس در لغت به معنی « مالیه » یا تامین مالی می باشد، فاینانس اعتباراسنادی بلند مدت است و در بحث سرمایه گذاری به تامین مالی از طریق استفاده از منابع داخلی و یا دریافت و استفاده از وام ارزی اطلاق می گردد، همانطور که گفته شد فاینانس اعتبار اسنادی بلند مدت است اما اعتبار اسنادی کوتاه مدت معمولا یکساله و استفاده از تسهیلات کوتاه مدت بین بانکی را ریفاینانس گویند. تفاوت بین تسهیلات فاینانس و ریفاینانس، حداکثر مدت جهت اعطای تسهیلات ریفاینانس تا یکسال و برای فاینانس بیش از یکسال میباشد، باز پرداخت تسهیلات به بانکهای خارجی در ریفاینانس توسط بانکهای تجاری و در فاینانس توسط بانک مرکزی تضمین شده است ، از تسهیلات فاینانس برای خرید و احداث پروژههای سرمایهای و تجهیزات، ماشینآلات خطوط تولیدی و خدمات اعم از نصب و راه اندازی، آموزش و دانش فنی استفاده میگردد، در حالیکه تسهیلات ریفاینانس برای ورود کالاهای خاصی که بانک تعیین میکند، استفاده میشود.
از مزیتهای قراردادهای فاینانس،فعالیتهای اقتصادی فراتر از ظرفیتها و منابع محدود داخلی ، ورود منابع مالی جدید برای پروژهها،عدم لحاظ ریسک سرمایهگذاری مالی، پرداخت به موقع هزینههای پروژه و…می باشد. در نهایت باید توجه داشت که امروزه به جهت هزینه های بـالای اجرای طرحهـای زیربنایی، تأمین مالی و استفاده از تسهیلات خارجی یا قرارداد فاینانس «Finance»، نقشی اساسی در توسعه اقتصادی کشورهابه خصوص کشورهای در حال توسعه ایفا می نماید.
از آنجاییکه معمولا طرفین این قراردادها در دو یا چند کشور با حوزه کاری متفاوت مستقر میباشند، چگونگی ارتباط سازی حرفه ای از اهمیت بسزایی برخوردار است، گروه مشاوران کبالت با تکیه برتجربیات موفق خود و دانش کافی در زمینه های حقوقی ،مالی می تواند خدمات ارزنده ای را به شما در این حوزه ارایه نماید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران ما تماس بگیرید.