ثبت شرکت و برند
Brand Registration
شرکت با مسئولیت محدود
شرکت سهامی

برای راه اندازی هر کسب و کاری در هر کشوری و شروع یک بیزنس حرفه ای شما قطعا نیازمند تاسیس و ثبت شرکت و نام تجاری خود در کشوری هستید که قصد تاسیس تجارت و کسب وکار خود را دارید . همه کشورها مقررات تجاری و قانون تجارت خاص خود را دارند ولی معمولا کلیت اشخاص حقوقی تجاری با اندکی تفاوت در بسیاری از کشورها یکی است . امروزه با توجه به رویکرد کشورها و دولت ها به جذب سرمایه گذاری خارجی در پروژه های دولتی و خصوصی تاسیس و ثبت شرکت برای اتباع خارجی و سرمایه گذاران خارجی به راحتی قابل انجام است .
تاسیس شرکت و ثبت برند و نام تجاری در هر کشوری تابع مقررات و ضوابط خاصی است که نیازمند استفاده از دانش و تجربه حقوقدانان و مشاوران مالی متخصص در این حوزه میباشد . اداره نمودن یک شرکت تجاری نیازمند اطلاعات حقوقی و مالی حرفه ای است و به همین جهت توصیه اکید ما بر صاحبان کسب و کار این است که از بدو تاسیس یک شرکت تا پایان یافتن فعالیت های آن همیشه از مشورت مشاوران حقوقی و مالی قطعا در کسب و کار خود استفاده نمایند هر جند خوشبختانه در برخی کشورها استفاده از این افراد به عنوان مشاور مالی و وکیل شرکت اجباری است و بدون بهره مندی از دانش چنین افرادی امکان حتی شروع فعالیت و ثبت شرکت نخواهد بود .
یکی از کشورهای جاذب برای تاسیس شرکت کشور ترکیه است در کشور ترکیه دو نوع رایج شرکت وجود دارد :
- یکی شرکت با مسئولیت محدود
- دیگری شرکت سهامی
تعداد سهامداران شرکت میتواند از یک نفر تا 50 نفر باشد.
میزان سرمایه لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود 100 هزار لیر است. در همان ابتدای کار باید 25 درصد از این مبلغ در حساب شرکت باشد یا با توجه به تعداد سهامداران آن شرکت ( مثلا با 2 سهامدار در طول 2 سال) این مبلغ وارد حساب شرکتی گردد.
سهامداران شرکت میتوانند از افراد مقیم در ترکیه باشند یا اقامت کشور دیگری را داشته باشند . با ثبت شرکت با مسئولیت محدود هیچ گواهی برای سهامداران صادر نمیشود و هر فردی تنها به اندازه مبلغی که در شرکت سرمایه گذاری کرده است سهام مربوط به شرکت را خواهد داشت. ثبت شرکت باید در دفترخانه اسناد رسمی انجام شود ارزش اسمی هر سهم در این شرکت نمیتواند کمتر از 25 لیر باشد. اگر تعداد سهامداران شرکت از 20 نفر بیشتر باشد، باید یک بازرس قانونی انتخاب شود. باید در طول سال یا سه ماه پس از اتمام سال، جلسه مالی شرکت با حضور مدیر و سهامدارانی که بیشتر از 10 درصد از سهام شرکت را دارند تشکیل شده و وضعیت شرکت، هزینهها، میزان سود خالص، قوانین وضع شده برای شرکت و سهامداران و… بررسی شود..
مدیر شرکت با مسئولیت محدود میتواند شهروند ترکیه باشد یا از مهاجرین این کشور بوده و اقامت کشور دیگری را داشته باشد . در صورتی که هر یک از شرکا بخواهد میزان سهام خود را افزایش داده یا به فروش برساند، این امر باید حتماً در دفترخانه ثبت اسناد رسمی صورت بپذیرد.
یکی دیگر از روشهای ثبت شرکت در ترکیه، ثبت شرکت سهامی است. این شرکتها به دو دسته سهامی عام و سهامی خاص تشکیل میشوند. در شرکتهای سهامی نیز سهام هر یک از شرکا مشخص است و سود و زیان شرکت تنها متوجه میزان سهام هر فرد خواهد بود. سهام این شرکت باید به اندازه مساوی به شرکا تخصیص داده شده باشد. البته هر یک از شرکا میتواند سهام دیگران را نیز خریداری کند یا سهام خود را به شرکای تجاری که دارد بفروشد.
برای ثبت شرکت در ترکیه به صورت سهامی باید حداقل 5 شخص حقیقی یا حقوقی در این شرکت سرمایهگذاری کنند.
- تعداد افرادی که در شرکت سهامی خاص سرمایهگذاری میکنند نباید بیشتر از 250 نفر باشد.
- تعداد شرکای شرکت سهامی عام میتواند از 250 نفر نیز بیشتر شود.
- مطابق قانون تجارت کشور ترکیه، جلسات مجمع عمومی باید با حضور نمایندگانی از وزارت بازرگانی ترکیه برگزار شود.
انتقال سهام بین شرکا در شرکتهای سهامی باید در دفترخانه ثبت اسناد رسمی انجام شود.
یکی از شرایط ثبت برند در کشور ترکیه این است که در ابتدا برند مورد نظرتان را در کشور خود ثبت کرده باشید و پس از این مرحله مهم است که می توانید برند خود را در کشور ترکیه نیز ثبت نمایید (یعنی همان روش ثبت برند ) از دیگر شرایط ثبت برند در ترکیه می توان به ثبت برند از طریق موسسه ثبت اختراع ترکیه اشاره نمود که در این روش نیاز به ثبت برند مورد نظر در ایران نیست و متقاضی از ابتدا در همان کشور ترکیه اقدام به ثبت برند می نماید.
موسسات تجاری یا صنعتی، افراد حقیقی و حقوقی مقیم که در قلمرو کشور ترکیه باشند و همچنین افرادی که دارای حقوقی از نظر کنفواسیون پاریس یا موافقنامه تاسیس سازمان تجارت جهانی باشند می توانند برای ثبت و حفاظت از علائم تجاری خود در این کشور اقدام کنند. همچنین افراد حقیقی و حقوقی، اتباع کشورهایی که توافق حقوقی حمایت از اتباع ترکیه را بر عهده دارند می توانند برای ثبت برند خود از حمایت های این قوانین برخوردار باشند.
ثبت برند و علامت تجاری در این کشور دارای ویژگی ها و خصوصیات مخصوص به خود می باشد و دو راه اصلی برای ثبت برند و علامت تجاری وجود دارد:
روش اول: درخواست مستقیم به موسسه ثبت اختراع ترکیه
در این روش موسسه ثبت اختراع ترکیه اقدام به بررسی علامت تجاری خواهد کرد و اگر مانعی برای جلوگیری بررسی اولیه وجود نداشته باشد درخواست مورد نظر در بولتن ماهانه علامت تجاری منتشر خواهد شد.طی سه ماه پس از چاپ در بولتن رسمی چنانچه اشخاص ثالث نسبت به ثبت علامت تجاری مورد نظر اعتراضی اعلام نکنند، علامت تجاری به ثبت خواهید رسید و در روزنامه علائم تجاری منتشر خواهد شد. چنانچه علامت بررسی علائم تجاری به طور جزئی و یا کامل رد شود متقاضی می تواند ظرف مدت دو ماه تقاضای تجدید نظر نماید تا تقاضا مجدداً مورد بررسی قرار گیرد.
روش دوم: ثبت برند با استفاده از سیستم مادرید
استفاده از سیستم مادرید توسط سازمان مالکیت معنوی جهانی وایپو (WIPO) تنظیم شده است. ثبت برند در این روش به این صورت خواهد بود که می توان در کشورهای عضو کنوانسیون مادرید با پرداخت هزینه های قانونی بصورت جداگانه در هر کشور ثبت نمود. سیستم مادرید اکنون دارای ۸۵ عضو متشکل از کشورهایی است که ثبت در آنها از طریق دفاتر مالکیت معنوی کشورهای عضو این سیستم امکان پذیر خواهد بود.
کارشناسان حقوقی و مالی گروه مشاوران کبالت آماده ارائه خدمات مربوط به ثبت شرکت و برند شما در اقصی نقاط جهان هستند . از این رو علاقمندان به راه اندازی کسب و کار در کشورهای مختلف و نیز مهاجرینی که قصد مهاجرت از طریق سرمایه گذاری را دارند میتوانند با دپارتمان حقوقی خود برای ثبت شرکت و برند خود تماس بگیرند .
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید .