سازش و میانجیگری
Compromise & Mediation
قراردادها و مراودات حقوقی و نیز دعاوی و اختلافاتتان را به ما بسپارید و با خیال راحت بر تجارت و کسب و کارتان تمرکز کنید ما تا آخر راه در کنارتان خواهیم بود.

سازش یکی از روشهای ساده، غیررسمی و انعطافپذیر حل وفصل اختلافات است که مذاکره های دوستانه، سریع و کمهزینه میان طرفین را با مساعدت شخص ثالث میسر میسازد. در تعریف دیگری، گفته شده است که سازش یکی از روشهای حل وفصل اختلافات است که از طریق آن طرفین درصدد برمیآیند که با جستجوی راه حلی رضایتبخش برای هر دو طرف به اختلاف خود پایان دهند. شخص ثالث بیطرف موسوم به سازشدهنده، تلاش میکند تا طرفین درخصوص اختلافات موجود و راهحلهای آن مذاکره نمایند و در پایان، اختلاف طرفین را با رضایت آنها حلوفصل مینماید. در سازش، شخص ثالث بیطرف (سازشدهنده) میتواند طرفین را تشویق به ملاقات و مذاکرهی مستقیم نماید، همانطور که قادر است صرفا اطلاعات را به طرفین انتقال دهد.
انواع سازش
درمورد سازش به عنوان روش حل اختلاف، تقسیمبندیهایی صورت گرفته است. یکی از مهمترین تقسیمبندیها همانند میانجیگری، تقسیم سازش قضایی و سازش غیرقضایی یا مصالحهآمیز است. سازش غیرقضایی (هرگونه سازشی که در فقدان قاضی یا در خارج از حیطهی دادرسی که زیر نظر قاضی جریان دارد، تحقق مییابد) را سازش غیرقضایی گویند . مقررات یکنواختی درخصوص سازش غیرقضایی وجود ندارد و این نوع از سازش همانند سایر روشهای جایگزین حل فصل اختلافات، به سازش نهادی (سازمانی) و سازش موردی (اتفاقی) تقسیم میشود. در سازش قضایی، سازش در دادگاه انجام میشود و قاضی در روند سازش و گواهی نمودن سازش بین طرفینِ اختلاف نقش دارد.
برخلاف داوری، به دلیل اینکه بسیاری از روشهای جایگزین حل اختلاف بهصورت غیرترافعی و دوستانه به حل اختلافات میپردازند و نظر شخص ثالث بیطرف برای طرفین الزام آور نیست ودرنهایت حل اختلافات با توافق طرفین صورت میگیرد، این روشها بسیار به هم نزدیک میگردند. دو روش بسیار نزدیک و مشابه در این میان، سازش و میانجیگری هستند که درمورد معیار تفکیک این دو از هم، نظر قاطعی وجود ندارد. حتی برخی از نویسندگان تفاوتی بین دو نهاد قائل نیستند و آنها را مترادف یکدیگر به کار میبرند.
سازش و میانجیگری که به منظور حل وفصل اختلاف با توافق طرفین، متضمن استفاده از شخص ثالث بیطرف هستند، تفاوت چندانی با هم ندارند و این واژهها را میتوان به عنوان واژههای مترادف به جای هم به کار گرفت. فعالتر بودن نقش سازشدهنده نسبت به میانجی به این دلیل است که سازشدهنده جهت حلوفصل اختلاف، علاوهبر ارائهی پیشنهادات و راهحلهای ممکن، به تنظیم سازشنامه نیز مبادرت مینماید.
وکلاء و مشاوران حقوقی و متخصص در امر سازش و میانجیگری با داشتن دانش و تجربه خود در این زمینه میتوانند در کنار شما بدون نیاز به صرف وقت و هزینه زیاد طرح دعوی در محاکم و دردسر ها و پیچیدگی های حقوقی اقدام به حل و فصل اختلافات نمایند .
جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید .